In Dierenpark Amersfoort werd onlangs een nieuwe voederkeuken geopend. In veel dierentuinen is deze ruimte niet toegankelijk voor bezoekers, maar Dierenpark Amersfoort maakte een uitzondering. In het nieuwe gebouw kunnen gasten door grote raampartijen kijken naar onder meer de vlees- en viskeuken. Ook is er genoeg te doen en te leren voor jonge kinderen.
Onderweg naar de voederkeuken komen bezoekers al meerdere interactieve educatie tegen over het gebruik van voedsel in het dierenpark. Zo zijn er quizzen, voelbakken en is er een mogelijkheid om te ‘bellen’ met een dierverzorger. Het pad komt vervolgens uit bij het nieuwe gebouw, dat werd gesitueerd aan de rand van het park. (tekst gaat verder onder foto)
Nieuw pand
Het pand kenmerkt zich door grote raampartijen en een strak afgewerkte, matzwarte gevel waar ook veel gebruik is gemaakt van hout. Rondom het gebouw werden verschillende insectenhotels en vleermuizenkasten aangebracht. Het gebouw heeft een groen dak, maar oogt nu nog niet zo groen als in ontwerpen van Erik van Vliet te zien is. (tekst gaat verder onder foto)
Keukens
In het gebouw zelf werden verschillende ruimten gecreëerd. Zo is er onder andere een vis- en vleeskuiken, vriezer, koelruimten, klein kantoor en een groente en fruitkeuken gerealiseerd. Gasten van het dierenpark hebben via grote ramen zicht op een deel van deze faciliteiten. (tekst gaat verder onder foto)
Boodschappenlijst
Verder is de binnenruimte aangekleed met een aantal kamerplanten en educatie over de hoeveelheden voer die wekelijks in de dierentuin wordt gebruikt. Zo valt er te lezen dat knolselderij het meest wordt gevoerd in het Dierenpark, wel 430 knollen per week.