Diergaarde Blijdorp is begonnen met het doen van aanpassingen aan het tijgerverblijf. Onlangs is de laatste Sumatraanse tijger van het Rotterdamse dierenpark overleden. Op dezelfde dag maakte het park bekend het verblijf te gaan verbouwen voor de komst van nieuwe tijgers. Daarvan zijn nu de eerste tekenen zichtbaar.
Op recente foto’s is te zien dat twee grote kunstrotsen in de buitenverblijven van de tijgers zijn afgedekt met zeil. Het lijkt erop dat deze rotsen een grondige opknapbeurt hebben gekregen, de vormen van de oude rotsen bleven behouden. Onder een van de zeilen zijn al flarden te zien van de vernieuwde betonrots.
De Tijgerkreek, zoals het tijgergebied in Blijdorp wordt genoemd, bestaat uit twee buitenverblijven en twee zichtbare binnenverblijven. Buiten het nieuwe rotswerk en snoeiwerkzaamheden zijn er op dit moment geen andere veranderingen rondom het tijgerverblijf te zien. Het verblijf is tot nader order afgesloten voor publiek.
Onderhoud
Eerder liet een woordvoerder van Blijdorp aan deze site weten dat de aangekondigde ‘verbouwing’ vooral onderhoud aan de tijgerverblijven omvat. Grote aanpassingen hoeven bezoekers dan ook niet te verwachten. De Tijgerkreek stamt uit 2005 en is gebouwd op de plek waar vroeger onder meer zeeleeuwen en ijsberen werden gehouden.
Tijgers in Blijdorp
Blijdorp hoopt na de aanpassingen weer nieuwe tijgers te mogen ontvangen. De stamboekhouder van het Europese fokprogramma van Sumatraanse tijgers zou al een koppel aan de dierentuin hebben toegezegd. Later hoopt het park ook weer te mogen fokken met bedreigde katachtige; dat gebeurde in Rotterdam voor het laatst bijna 14 jaar geleden. Wanneer het nieuwe koppel wordt verwelkomd, is nog onduidelijk.